Vendégdájékoztató

BrezovayKastély Panzió☆☆☆

 3328 Egerszólát, Fő út 62                                              Tel. +3630 921-73-19 E-mail: brezovaykastely@gmail.com

Kedves Vendégünk,

Örömmel köszöntjük Önt a BrezovayKastély Panzióban☆☆☆!

     Egerszóláton a Brezovay kastély a XVIII. század második felében épült, a források szerint 1773-ban építtette Csenus Sándor. Az államosítást megelőzően a Brezovay család lakta. A család neve után nevezik ma Brezovay kastélynak.

Az építmény hányatott sorsot élt meg. A II. Világháború után a falu tulajdonába került, különböző közérdekű célra használták. A ház körüli parkot beépítették, a múltról két hatalmas fa – egy öles törzsű vadgesztenye és egy csaknem kétemeletnyi magas, buja tiszafa – árulkodik.

A fő épület földszinti nagytermébe eredeti barokk ajtón át juthatunk, amely étteremnek berendezve várja a vendégeket. Innen jobbra és balra egy-egy kisebb terem különleges dongaboltozata nyűgözi le a látogatót.. E két helyiség szolgál kávézóként, klubhelyiségként és kisebb csoportok társalgójaként.

A főépület alatt tágas, három, nagy boltíves teremből álló pince – borozónak kialakítva várja a vendégeket, hogy megkóstolják a táj jellegzetes borait. A belső teremben csoportos szórakoztatásként Tv nézési lehetőséget, dart játékot biztosítunk.

A központi épület emeleti részén három egybenyíló szobából álló apartman áll az igényes szálló vendégek rendelkezésére. A két szélső hálószobaként a középső közös nappali társalkodóként vehető igénybe, de egyenként is használhatóak.

A kastély nyugati szárnyának földszintjén régi típusú, de kényelmes kétágyas szobák találhatóak rusztikus berendezéssel.

A ház régebben panzióvá átalakított és felújított része is korszerű technikával felszerelt, kényelmes szállást nyújt.

Az emeleten – a korábbi tetőtérben – kettő és négy ágyas, zuhanyzós szobákat alakítottunk ki, mely a mai igényeknek is mindenben megfelel. A szobákat légkondíció, wifi és kábel TV elérhetősége teszi a XXI. század igényeinek megfelelő szálláshellyé.

Az épületünk a műemlék jelleg és a modern építészet szerencsés találkozása, így egyaránt alkalmas minden korosztály szállás igényének kielégítésére

A szép nagy közösségi terek lehetővé teszik, hogy a hely rokonok, baráti társaságok találkozó helye legyen. A most már kb. 44 fős szálláshely alkalmas arra, hogy kiránduló csoportok, munkahelyi csapatépítők ne csak hétvégi, hanem több napos programokon is részt vegyenek.

A szálló- és betérő vendégek felüdülését szauna, gőzkabin és hidro-masszázs és kültéri jakuzzi is biztosítja.

A területet virágzó cserjék, örökzöldek díszítik. Közöttük sétálva, üldögélve teljesen kikapcsolódhat a csendre, nyugalomra vágyó vendég. A kerti pavilon 36 fő részére biztosít szabadtéri étkezési, szórakozási lehetőséget, mely önállóan is kibérelhető rendezvények, esküvők céljára.

A továbbiakban, az ismertetőben szeretnénk röviden bemutatni szolgáltatásinkat és felhívjuk figyelmét a legfontosabb tudnivalókra. Nyugalma és elégedettsége fontos számunkra, így ha bármilyen kérdése vagy kérése van, kérjük, forduljon bizalommal bármelyik munkatársunkhoz!

                                                          Kellemes pihenést kívánunk!  dr. Zagyva Erzsébet tulajdonos

Ágynemű csere:                                                                                                                                                                A panzió szobáiban az ágyneműt hetente cserélik kollégáink. Külön kérésre az ágyneműt ettől eltérő időközönként is cseréljük. Kérjük, kérésével forduljon a recepcióhoz.

Ajándékutalvány:                                                                                                                                                     Panziónkban van lehetőség különféle ajándék utalványok vásárlására, hogy meglepje szeretteit. Erről bővebb tájékoztatót panziónk recepcióján nyújtunk.

Akadálymentesített szoba                                                                                                                           Panziónk nem alkalmas mozgáskorlátozott vendégek fogadására.

Babaágy                                                                                                                                                                           A recepción térítésmentesen kérhető.Kisgyermekének örömmel biztosítunk mobil babaágyat, azonban panziónkban korlátozott számú babaágy áll rendelkezésre. További információért kérjük, forduljon recepciós kollégánkhoz!

Csendes pihenő:                                                                                                                                                    Este 22 és reggel 7 között. Kérjük Önöket, hogy hangoskodással ne zavarják a pihenni vágyók nyugalmát.

Csomagmegőrző
Igényét kérjük, jelezze a recepción.A szoba 14.00 – 18.00 között foglalható el. Kérésre a csomagokat elhelyezzük a csomagszobába.

Dohányzás                                                                                                                                                                             A panzió nemdohányzó hotel. A panzió egész területén és a szállodához tartozó teljes nyílt területen – a dohányzásra kijelölt helyek kivételével – tilos a dohányzás.

A panzió alkalmazottai jogosultak a vendégeket, valamint a panzió területén tartózkodó bármely más személyt figyelmeztetni ezen előírás betartására, illet. Amennyiben bármely vendég vagy a panzió területén tartózkodó egyéb személy jogsértő magatartása miatt a szállodát az illetékes hatóság a vonatkozó jogszabály alapján bírsággal sújtja, úgy a panzió jogosult az adott jogsértő magatartást tanúsító személyre a bírság összegét áthárítani, illetve annak megfizetését tőle követelni.

A szobában való dohányzás, füst vagy dohányzásra utaló jel esetén a panzió10.000 Ft extra költséget számolunk fel!

Elektromosság                                                                                                                                                              A fali dugaljakba csakis kis fogyasztású elektromos eszközöket csatlakoztasson, számítson arra, hogy az elektromos rendszer nem alkalmas nagy teljesítmény biztosítására.

Vendéglátás:

A szolgáltatásokat a panzióterületén vehetik igénybe.

–  Az étteremben : Reggeli:08:00 – 10:00 között   Vacsora:18:00 – 21:00között, előzetes időpont és menü egyeztetéssel

Vendégeink számára lehetőség van reggeli hidegcsomag rendelésre kiránduláshoz, vagy korai kijelentkezés esetén reggeli helyett. Kérjük, hogy hidegcsomag igényét legkésőbb előző nap 15:00 óráig a recepción jelezni szíveskedjen.

– A pincehelyiségében Borozó működik, mely lehetővé teszi szeszes ital, üdítő ital, kávé fogyasztását, zene hallgatást, TV nézést.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy panziónkhoz tartozó borozó nyitva tartási ideje a következő:      H-CS; V: 8.00-10.00 valamint 15.00-20.00  P-Szo: 8.00-10.00 valamint 15.00-24.00

Panziónk területén 18 év alattiakat szeszes itallal nem szolgálunk ki.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy éttermünk rendezvényekre bérelhető. Panziónk fenntartja magának a jogot, hogy előzetes értesítést követően a nyitva tartást egyoldalúan módosítsa.

Esernyő igénylése: Igényét kérjük, a recepción jelezze a szolgáltatás kaució ellenében vehető igénybe. A kaució 1.000.-Ft/db.

Fénymásolási és szkennelési lehetőség:      Igényét kérjük, előre jelezze a recepción.                          A szolgáltatás ára:  Fénymásolás: 25 Ft/A4 oldal, szkennelés: díjmentes

Fűtés- hűtés                                                                                                                                        Panziónkban központi fűtés és a tetőtérben légkondícionáló működik.

Gyermek kád / fürdető kád: Kérjük, igényét jelezze a recepción!

Gyógyszer és orvosi ügyelet

Egészségügyi panaszával és váratlan rosszullét esetén kérjük, forduljon munkatársunkhoz. Recepciónk készséggel tájékoztatja a legközelebbi gyógyszertár, orvosi ügyelet vagy kórház elérhetőségeiről.

Recepciónkon alapvető gyógyszerek, kötözőszerek állnak rendelkezésre.Gyógyszerhasználat esetén minden esetben tartsa be orvosa, gyógyszerésze utasításait és olvassa el a tájékoztatót. A gyógyszerekre fellépő eseetleges allergiás panaszokért a panzió nem vállal felelősséget.

Hajszárító: A hajszárító nem tartozéka a panziói szobának, azt a recepción kérésére biztosítjuk.

Háziállat: Panziónk kisállat barát. A gazdáik felelősségére hozhatják őket hozzánk szálláshely igénybevétel céljából.

Internet

Panziónk területén vezeték nélküli internet áll térítésmentesen Vendégeink rendelkezésére. A WiFi jelszót a bejelentkezéskor kapja meg.

A wi-fi használata során vagy következtében a vendég készülékében vagy annak tartalmában keletkezett károkért a panzió nem vállal felelősséget. A szolgáltatást a vendég a saját felelősségére és kockázatára veszi igénybe.Ha bármilyen probléma merülne fel a csatlakozás során, forduljon recepciós kollégánkhoz!

Karbantartás

Kérjük, jelezze a recepción, amennyiben szobájában bármilyen berendezés nem működik vagy javítása szükséges.

Károkozás

Gondatlanságból vagy szándékosan okozott károkért a vendég anyagi felelősséggel tartozik.

Kiskorú gyermek vendégek

14 éven aluli gyermek csak szülői vagy más, általa megbízott cselekvőképes személy folyamatos felügyelete mellett tartózkodhat a szobában. A gyermek kísérői felelősséggel tartoznak a gyermek épségéért és az általa okozott károkért.A panzió szolgáltatásait 18 év alatti vendég csak szülői vagy más, az általa megbízott cselekvőképes személy kíséretében veheti igénybe.

A panzió területén, rendezvényén 18 év alatti személy alkoholt nem fogyaszthat. E kötelezettség betartásáról/betartatásáról a gyermek kísérője köteles gondoskodni.

Köntös:

Vendégeink kérésére költségtérítés ellenében köntöst biztosítunk, mely 3 napra 1.000.-Ft/köntös. Kérésre extra cserét nyújtunk,akár naponta is díja: újabb 1000 Ft/alkalom

Környezetvédelem

Védjük együtt környezetünket! Kérjük, hogy csak annyi energiát, vizet használjon, amennyi komfortérzetéhez szükséges.

Látogatók

A panziói szobákban csak a recepción regisztrált vendégek tartózkodhatnak, kérjük látogatóikat a recepción vagy más közösségi tereken (étterem, borozó) szíveskedjenek fogadni

A vendég a látogatója magatartásáért – ideértve az esetleges károkozást is – teljes mértékben felelősséggel tartozik.

Légkondicionálóa szobákban:

Kérésre biztosítjuk a légkondicionáló működtetéséhez szükséges távirányítót. Ennek használata napi 1000 Ft/szoba. Kérjük, hogy a készüléket csak zárt ablak és teraszajtó mellett működtesse.Amennyiben kezeléséhez segítségre van szüksége, kérjük, hívja a recepciót!

Mosás-vasalás:

Igényét kérjük, jelezze a recepción. A szolgáltatás áráról a recepción tájékozódhat.

A panzió tűzvédelmi szabályzata értelmében a szobában tilos a vasalás.

Napi takarítás

A panzió szobaasszonyai naponta egyszer, 9:00 és 16:00 között takarítják a szobát.
Amennyiben Ön más időpontban, vagy egyáltalán nem kér takarítást, kérjük, használja az erre a célra szolgáló külső kilincsre akasztható kártyát. Ha extra takarításra van szüksége kérjük, hívja a recepciót.

Amennyiben a szoba takarítását végzők ezen időszak alatt a szoba külső kilincsén „Ne zavarj! Donotdisturb” figyelmeztető táblát találnak, úgy a szoba takarítását nem végzik el, ezért a vendég díjcsökkentést vagy kártalanítást nem követelhet.

A panziói tartózkodással össze nem egyeztethető szennyeződés takarítása térítésköteles.

Környezetvédelmi szempontból kizárólag a fürdőszoba padlózatára helyezett törülközőket cseréli a panzió.

Ha a panzió munkatársai a vendég elutazásának napján a szobája kilincsén „Ne zavarj! Donotdisturb” figyelmeztető táblát találnak, és a vendég a panzió telefonhívására nem reagál, úgy a panzió munkatársai 11:00 óra után bármikor bemehetnek a szobába.

Rendkívüli helyzetben (pl tűz.) előzetes telefonhívás nélkül, illetve amikor a panzió a rendelkezésére álló információk alapján megalapozottan feltételezi, hogy a szobában a vendég élete, egészsége, testi épsége, vagyonbiztonsága veszélyben van vagy veszélyben lehet, és a vendég a panzió telefonhívására nem reagál, úgy a panzió munkatársai jogosultak bemenni a szobába.

Papucs:                                                                                                                                                                      Igényét kérjük, jelezze a recepción. A szolgáltatás ára: 500.-Ft/pár

Parkolási lehetőségek:                                                                                                                                       Ingyenes parkolást biztosítunk panziónk vendégeinek saját parkolónkban. Kérjük a parkoló igénybevételéhez a bejelentő lapon adja meg rendszámát! A parkoló járművekért és a bennük hagyott értékekért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

Párnák                                                                                                                                                                                      Több típusú párna igényelhető: A kényelem érdekében szobáinkban alapesetben anti-allergén anyaggal töltött párnák találhatók. Amennyiben más típusú párnát szeretne /toll, szivacs/, igényét kérjük, jelezze a recepción.Kérésére tartalék párna igényelhető a recepción.

Recepció:                                                                                                                                                           Panziónk recepciója 7-22 óráig tart nyitva. Egyéb esetekben, kérjük, hívja az ügyeleti telefonszámunkat: +3630/921-73-19

Reggeli                                                                                                                                                                                    A szobaár tartalmazza a reggelit.A reggeli időpontja: 8:00 – 10:00 óráig.

A reggeliző/ vacsorázó helyiségből sem étel, sem ital későbbi fogyasztás céljából nem vihető ki. A szobákban étel készítése és fogyasztása tilos!

Panaszkezelés:                                                                                                                                                  Bármennyire igyekszünk hibamentesen dolgozni vendégeink kiszolgálásáért, adódhatnak hiányosságok, amelyek kiküszöböléséért mindent megteszünk, s köszönettel vesszük, ha azokról értesítenének bennünket, mert amennyiben nem szerzünk tudomást róluk, úgy nem tudunk tenni a kijavításukért. Panaszával kérjük, forduljon a recepciós kollégánkhoz, aki értesíti a panaszok kezelésért felelős vezetőt. Amennyiben panasza kezelésével nem elégedett, kérjük, jegyezze azt le a recepción található Vásárlók könyvében, amire írásban válaszol a panzió vezetése. Tájékoztatjuk, hogy a nevezetteken felül egy munkavállaló sincs felhatalmazva panaszkezelésre. Amennyiben a helyszínen panaszát nem jelezte a fenti módokon, a távozás utáni, utólagos panasz orvoslása nincs lehetőség.

Szabadidős tevékenység:                                                                                                                             panziónk udvarán nyársalásra bográcsozásra a kijelölt helyen van lehetőség, illetve kérésre sporteszközöket biztosítunk.Felhívjuk figyelmüket, hogy az eszközökben (sportfelszerelések, nyársaló) okozott kárért minden esetben a vendéget terheli a felelősség.

Panzió eszközei, berendezései:

A vendég köteles a panzió eszközeit, berendezéseit rendeltetésük szerint használni. A nem rendeltetésszerű használatból eredő kárt a vendég a panzió felhívására, de legkésőbb a távozása előtt köteles megtéríteni.

A panzió berendezési, felszerelési tárgyait a panzió területéről szigorúan tilos elvinni.

A panziói szoba bármilyen átrendezését, bútorok áthelyezését kizárólag a panzió munkatársa, vagy erre kijelölt megbízottja végezheti.

Szoba elfoglalás, elhagyás

Bejelentkezés                                                                                                                                                                      A vendégek szobakulcsot a recepción vehetik át, amelyhez a szobában lakó vendég(ek) regisztrálása szükséges. A regisztráció a bejelentőlap pontos kitöltését és a vendég személyazonosságának igazolását jelenti. A személyazonosító okirat bemutatása a hotel számára lényegesnek minősített szerződési feltétel.

Szobáját érkezés napján 14:00-18:00 között foglalhatja el.

Kijelentkezés                                                                                                                                                             Távozás napján a szobát 10:00 óráig szükséges elhagynia és a bejelentkezéskor kapott szobakulcsot a recepción leadni.

Számla kiegyenlítés                                                                                                                                                   A vendég a panziói tartózkodása ellenértékét legkésőbb a szállodából való végleges távozása előtt köteles a panziói szerződésben meghatározott módon kiegyenlíteni.

Fizetés nélküli távozás esetén a panzió a rendőrségi feljelentés mellett jogi úton érvényesíti a követelését a vendéggel szemben, amelynek költségeit a vendégre terheli.

Számla kiegyenlítési módok                                                                                                                             Számláját kiegyenlítheti készpénzzel (HUF), hitelkártyával (Maestro, Mastercard,Visa, Visa), vagy Szép kártyával (OTP, MKB, K&H).. Fizetéssel kapcsolatban további részletes tájékoztatást recepciós kollégáinktól kaphat.

Széf                                                                                                                                                                                   A recepción központi széf térítésmentesen vehető igénybe. A széfet a recepciós kizárólagosan kezeli. A széfben leadott értékekről a recepciós leltárt készít, melynek hitelességét a vendég leadáskor és elvitelkor is aláírásával igazolja.

Takarók:                                                                                                                                                                                A kényelem érdekében plusz takaró a szoba felszereléséhez tartozik.

Talált tárgyak                                                                                                                                                                       A talált tárgyakat a recepción lehet leadni, ahol azt nyilvántartásba veszik. Az élelmiszert, élelmiszer jellegű cikkeket, gyógyszereket a panzió megsemmisíti. A tárolható tárgyakat a panzió 3 hónapig őrzi. Amennyiben a talált tárgy jogos tulajdonosa jelentkezik, személyazonosságát igazoló okirat felmutatásával veheti át a tárgyat.

Taxi:                                                                                                                                                                                Taxirendeléssel kérjük, forduljon a recepciós kollégánkhoz!

Telefon:                                                                                                                                                                                    A recepción vezetékes telefon áll a vendégek rendelkezésére, mely térítés köteles, melyet a recepciós állapít meg.

Tisztálkodási szerek kínálata:                                                                                                                                      A fürdőszobában kézmosó van bekészítve. Továbbá a recepción, igény esetén fogkefe, fogkrém állnak rendelkezésre külön díj ellenében. Igény esetén kérjük, keresse a recepciót.

Tömegközlekedés:                                                                                                                                                  Recepciós kollégánk örömmel segít Önnek a megfelelő autóbusz/ vonat kiválasztásában.

Törölköző:
A szobai törölközők cseréje 3 naponta történik környezetünk védelme és hosszú távú fenntarthatóságának megőrzése érdekében.A fürdőszoba törölköző fűtött szárítója a komfort érzetet növeli. A padlóra dobott törülközőket minden esetben lecseréljük.

Ezúton tájékoztatjuk vendégeinket, hogy textilhiány észlelése esetén az alábbi összegekkel terheljük meg számláikat:

Törölköző: 2.000 Ft/db   Köntös: 6.000 Ft/ db  Takaró 5.000 Ft/db   Tv / rádió

Tv-csatornatájékoztató a szobában elhelyezett mappában található. Rádiót a szobában elhelyezett televízió használatával hallgathat.

Újságok, hetilapok:                                                                                                                                                          A recepción folyamatosan elérhetőek, kérjük olvasás után helyezze vissza a tartóba, hogy a többi vendég számára is elérhető legyen.

Varrókészlet:                                                                                                                                                                 Igényét kérjük, a recepción jelezze.

Vasalási szolgáltatás:                                                                                                                                                Vasalási szolgáltatást is biztosítunk vendégeink részére, melynek igénybevételéhez kérjük, vegye fel a kapcsolatot a recepciós kollégákkal!

  Vízforraló: Igényét kérjük, a recepción jelezze.

Vészkijárat:                                                                                                                                                                     Megkérjük  vendégeinket, hogy vész esetén a szoba ajtaján elhelyezett menekülési útvonalat használják az épületből való kijutásra. Kérjük Önöket, hogy minden esetben kövessék munkatársaink utasítását. Köszönjük együttműködésüket.

Wellness:                                                                                                                                                                     Nyitva tartás:az év minden napján 9:00-21:00 között. A panzió wellness részlegéhez a földszinten található finn szauna és az udvaron található jakuzzi tartozik. Használatukhoz a recepción előzetes egyeztetés szükséges. Szauna igényüket használat előtt minimum 2 órával szükséges jelezni.